به گزارش راهبرد معاصر؛ "لین هستینگز"، معاون هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه در گفتگویی با نشریه "دی سایت" آلمان به شرایط فاجعه بار نوار غزه در سایه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی پرداخته و با اشاره به تصاویر وحشتناک ویرانیها در اردوگاه جبالیه در نوار غزه گفت: تخریب به این بزرگی تک تک ساکنان را تحت تاثیر قرار میدهد. جبالیا بزرگترین کمپ از میان هشت اردوگاه پناهجویان غزه است و در ۲۴ ساعت دو بار مورد حمله قرار گرفت. همکاران ما گزارش میدهند که بخش زیادی از این اردوگاه ویران شده است، بسیاری از ساختمانهای مسکونی دیگر، و همچنین یک مدرسه UNRWA (آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاورمیانه) آسیب دیده است. مدتی طول میکشد تا میزان دقیق خسارات به طور دقیق مشخص شود، اما ما در حال حاضر گزارشهایی از تعداد زیادی کشته و تعداد زیادی دیگر که در زیر آوار مدفون شده اند داریم.
وی در ادامه به آمار بالای قربانیان زن و کودک در نوار غزه در اثر حملات رژیم صهیونیستی اشاره کرده و گفت: در غزه ۳۵ بیمارستان با ظرفیت بستری وجود دارد که ۱۶ مورد آن دیگر فعال نیستند. تقریباً ۵۰۰۰۰ زن باردار وجود دارد که ۵۵۰۰ نفر از آنها در چند روز و هفته آینده زایمان خواهند کرد. ما تخمین میزنیم که ۸۴۰ نفر از این زنان و نوزادانشان با توجه به این وضعیت دچار عوارض خواهند شد. در این شرایط حدود ۹ هزار بیمار سرطانی وجود دارد که جان آنها در خطر قریب الوقوع است، ۱۰۰۰ بیمار دیالیزی، ۱۳۰ نوزاد نارس و بیمارانی در بخشهای مراقبتهای ویژه هستند. کل سیستم بهداشتی متکی به سوخت برای ژنراتورها و دسترسی به آب سالم است، اما از زمان شروع جنگ، این منابع تا حد زیادی مختل شده است. وضعیت بدتر میشود، زیرا آب موجود بدون تصفیه فاضلاب بیشتر و بیشتر آلوده میشود.
این مقام سازمان ملل در بخش دیگری ازاین گفتگو تاکید کرد: نوار غزه به مدت ۱۶ سال در محاصره بوده است. زیرساختها همچنان رو به وخامت گذاشته و دسترسی بسیار کمی به اقلام عادی روزمره وجود دارد. حتی قبل از جنگ هم این منطقه یکی از پرجمعیتترین مکانهای جهان بود. اکنون بیش از نیمی از جمعیت آن به منطقهای حتی کوچکتر منتقل شده اند. ما بارها به این موضوع اشاره کردهایم که هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد. ما آمار دقیقی نداریم، اما مردم همچنین در مسیرهای فرار به سمت جنوب کشته شدندو وقتی به آنجا میرسند، هیچ عرضهای وجود ندارد، زیرا همه کمپها بیش از حد شلوغ است. منابع مصرف شده و دیگر هیچ منبع آب آشامیدنی تمیزی وجود ندارد.
وی در ادامه کمکها به نوار غزه را به هیچ عنوان کافی ندانسته و گفت: نوار غزه از سال ۲۰۰۷ محاصره شده است و حتی بدون درگیری نیز یک بحران انسانی طولانی مدت در آن وجود دارد. تا ۷ اکتبر، روزانه ۴۵۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه وارد این منطقه میشد. ما غذا، خدمات پزشکی و آموزش را به مردم ارائه کرده ایم. ما همچنین کارخانههای نمک زدایی برای تولید آب آشامیدنی تمیز ساختیم - همه اینها بخشی از اقدامات بشردوستانه بود. با توجه به تخریبهای اخیر نیازهای فعلی بسیار فراتر از آن چیزی است که قبلا انجام داده ایم.
وی از شرایط ناایمن برای کمک رسانی به نوار غزه خبر داده و در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: کمکهای بشردوستانه و همچنین آزادی گروگانها باید بدون قید و شرط انجام شود. ما در حال حاضر با کشورهای عضو سازمان ملل برای آزادی آنها کار میکنیم.
وی بازسازی مجدد نوار غزه با توجه به خرابیهای به بار آمده را بسیار دشوار ارزیابی کرده و گفت: روند بازسازی دشوار است، زیرا نمیدانیم که میزان تخریب در نهایت چقدر خواهد بود. اما قطعاً این امر به یک تلاش جهانی نیاز دارد. اسرائیل باید از بازسازی غزه حمایت کند تا اطمینان حاصل شود که غزه مکانی امن برای زندگی است. این امر شامل مشارکت سازمانهای ملل متحد، سازمانهای غیردولتی بین المللی و فلسطینی، بخشهای دولتی و خصوصی میشود. نمیتوانم بگویم این مدت چقدر طول میکشد، زیرا شرایط غزه از سال ۲۰۰۸ بهبود نیافته است. / تسنیم